![]() |
Dolmalık Biber İçinde Tavuk Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dolmalık Biber İçinde Tavuk YahnisiTavuk Yahnisi - Biberli Tavuk Malzemeler 1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 soğan (kuşbaşı doğranmış) 4 tavuk budu (deri ve kemikleri temizlendikten sonra, kuşbaşı doğranmış) 1 tatlı kaşığı kekik bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz 750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, iri doğranmış) 3 yeşil dolmalık biber (2'sinin üstünden kapak kesilip, çekirdekleri temizlenmiş, 1'inin sap ve çekirdekleri ayıklanıp, 2,5 cm boyunda parçalara kesilmiş) 3 kırmızı dolmalık biber (2'sinin üstünden kapak kesilip, çekirdekleri temizlenmiş, 1'inin sap ve çekirdekleri ayıklanıp, 2,5 cm boyunda parçalara kesilmiş) Tarifi: Zeytinyağını büyük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Ateşi,kısıp, domatesleri, parçalar halinde kesilmiş yeşil ve kırmızı dolmalıkbiberleri ekleyerek, tencerenin kapağını kapatın ve yahniyi tavuk etleri ile biberler iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin (bütün suyunu çekerse, 12,5 cl [yaklaşık 1/2 su bardağı] su ekleyin) ![]() Bu arada bir tencereye delikli buğulama kabı yerleştirip, buğulama kabının yüksekliğinde su doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() Yahni tenceresini ateşten alıp, bir kaşıkla yahniyi buharda pişmiş biberlerin içine doldurun ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|