Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekşili, göğsü, havuçlu, tavuk

Ekşili Havuçlu Tavuk Göğsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşili Havuçlu Tavuk Göğsü



Tavuk Nasıl Pişirilir - Tavuk Tarifi - Tavuk Göğsü


Malzemeler


4 kişilik


750 g körpe kum havucu,

1 çorba kaşığı esmer şeker,

2 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin,

2 çorba kaşığı soya sosu,

2 çorba kaşığı elma sirkesi,

tuz,

karabiber,

limon suyu,

nane yaprakları

Et:


4 parça göğüs tavuk (yakl 500 g),

2 kaşık un,

1 yumurta,

8 çorba kaşığı susam,

2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı


Tarifi


Havuçları suya tutun ve fırçalayın, havuçların yeşilliğini kesin ve saklayın Şekeri bir tencerede karamel haline getirin Tereyağı, soya sosu ve sirke ilave edin, hepsini şeker eriyinceye dek karıştırın Havuçları da tencerenin içine atın ve yaklaşık 15-20 dakika pişirin Son olarak tuz, karabiber ve az limon suyu katın

Et:


Etleri tuzlayıp, biberleyin, önce un sonra yumurta ve son olarak susam tohumunda çevirin Etleri kızgın tereyağında altlı üstlü yaklaşık 4 dakika kızartın Etleri dilimleyin, havuçlarla birlikte bir servis tabağına dizin Havuçların yeşilliği ve nane yaprakları ile dekore edin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.