![]() |
Tavuklu Kağıt Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kağıt Kebabıtavuklu kebap tarifleri - tavuklu kağıt kebabı nasıl yapılır ![]() Malzemeler- 500 gr tavuk göğüs 1 adet soğan 1 adet havuç 2 adet patates 200 gr bezelye 2 adet domates 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ Dereotu Tuz-karabiber 1 su bardağı sıcak su Yağlı kağıt Yapılışı- Tavuk ve sebzeler aynı büyüklükte küp küp doğranır ![]() Kuşbaşı doğranan tavuk zeytinyağı ile sotelenir ve içine soğan eklenerek karıştırmaya devam edilir ![]() Karışıma havuç - patates ilave edilerek biraz çevrilir ![]() Bezelye-domates-tuz-karabiberle karıştırılarak domatesin yumuşaması sağlanır ![]() Su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır,kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir ![]() Pişen yemeğin üzererine kıyılmış dereotu serpilip karıştırılır ![]() Karışım dikdörtgen kesilmiş yağlı kağıtların ortalarına konup yanlardaki kağıtlar ortada buluşturulup iki ucu kıvrılır ![]() Paketler tepsiye aktarılıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|