![]() |
Beyim Beğendi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyim Beğendi![]() Tavuk kavurma için malzemeler; 2 Adet tavuk göğsü 2 Adet domates 1 Adet yeşil biber 1 Yemek kaşığı salça 1 Tatlı kaşığı pul biber 1 Çay kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı tuz 1/2 Çay bardağı zeytinyağı Püresi için malzemeler; 3 Adet orta boy patates 1 Su bardağı sıcak süt 1 Yemek kaşığı tereyağı 1 Çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 Çay kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı tuz Yapılışı; Patatesler haşlanır ve soyulur ![]() Sonra çatal yardımı ile iyice ezilir ![]() Tuz karabiber, sıcak süt, tereyağı ve kaşar peyniri ilavesi ile püre elde edilir ![]() Diğer yanda bir tava içinde kuşbaşı doğranmış olan tavuk göğüsleri zeytinyağı ve salça ile kavrulur ![]() ![]() Ardından 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir ve suyunu tamamen çekene kadar pişmeye bırakılır ![]() Ocaktan almadan 3-4 dakika önce kabuğu soyularak zar gibi doğranmış domatesler ve yeşil biberler ilave edilerek sotelenmeye devam edilir ![]() Servis yaparken tabağa önce püre ardından da tavuk kavurması konur ![]() Arzuya göre servis yaparken üstüne yeniden kaşar rendesi eklenebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|