Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, graten, tavuk

Bezelyeli Tavuk Graten

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Tavuk Graten



Bezelyeli Tavuk Graten Tarifi - Bezelyeli Tavuk Graten Nasıl Yapılır - Bezelyeli Tavuk Graten Malzemeleri
Bezelyeli Tavuk Graten


2 adet tavuk göğsü

1 su bardağı konserve bezelye

1 adet soğan

5 çorba kaşığı sıvıyağ

Beşamel sos:

2 su bardağı süt

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

1 su bardağı rende kaşar


Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır Tavaya yağ konur, ısınınca tavuk ve rende soğan atılır Tavuk suyunu bırakınca konserve bezelye ve tuz eklenir 5 dakika sonra ateşten alınır Diğer yanda un ve yağ kavrulıur, soğuk süt ve tuz katılır, muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir Tavuklu karışımın üzerine dökülür, karıştırılır Yağlanmış bir fırın kabına aktarılır Üzerine rende kaşar serpilir 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.