![]() |
Kiremitte Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kiremitte TavukKiremitte Tavuk tarifi - Kiremitte Tavuk yapilisi ![]() Malzemeler: 2 Adet Piliç fileto 2 Adet kırmızı biber (ben közlenmiş kullandım) 10 Adet mantar 10 Adet arpacık soğan 2 Adet domates Kekik, nane, tuz 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için) Hazırlanışı: Tavukları küp küp doğrayın ![]() Mantarların kabuklarını soyun ve doğrayın ![]() Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın ![]() Biberleri közlediyseniz (üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp, fırında yüksek ısıda yapabilirsiniz) kalın kalın, çiğ doğrayacaksanız ince ince doğrayın (çekirdekleri çıkartmayı unutmayın) En alta tavukları, üzerine mantar ve kırmızı biberi yerleştirin ![]() ![]() En üste domatesleri döşeyin ve üzerlerine arpacık soğanları dizin ![]() 200 derece fırında pişirin ![]() ![]() Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve peynir eriyinceye fırından çıkartın ![]() Sıcak olarak, yanında pilav ve ayran ile servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|