Tencerede Tavuk But Baget |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tencerede Tavuk But Bagettavuk but yemekleri Malzemeler: 6 Adet Tavuk But Baget 8 Adet Küçük Soğan 2 Adet Domates 2 Adet Patates 2 Adet Sivri Biber 2 Adet Havuç 3 Diş Sarımsak 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası 1 Çay Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Kimyon 1 Çay Kaşığı Kekik 1 Tatlı Kaşığı Tuz 15 Su Bardağı Kaynar Su 2 Yemek Kaşığı Maydanoz Ön Hazırlık: Tavuk but bagetler bir güzel yıkanacak ve süzülecek Tercihinize uygun bagetleri, derili veya derisiz yemekte kullanabilirsiniz Derilerini yemekte kullanmak istemezseniz, yemekte kulanacağınız yağ miktarını artırmanız gerekir Soğanlar ve sarımsaklar soyulacak, bütün bırakılacak Patates, havuç soyulacak küp doğranacak Domates, kabukları soyulacak kuşbaşı doğranacak Sivri biber, kuşbaşı doğranacak 15 Su bardağı kaynar su hazırda bekletilecek Maydanoz, ince kıyılacak Maharetini Göster: Tabanı kalın çelik bir tencereye, 3 Yemek kaşığı zeytinyağı katılacak, ısıtılacak Soğan, sarımsak bütün olarak katılacak Ocak ısısı yüksek olmayacak Düşük ısı da soğanlar, 2 dakika kavrulacak Üzerine havuçlar ve sivri biber ilave edilecek, kavrulacak Tencerenin orta yerinden yer açılarak, 1 Tatlı kaşığı domates salçası katılacak, yine düşük ısı da kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak Üzerine domatesler ilave edilecek, diriliği gidinceye kadar kavrulacak Tencere içerisinde yer açılacak, bagetler sıralı dizilecek Harç, mümkün olduğunca bagetlerin üzerine gelecek şekilde yerleştirilecek Üzerilerine patatesler dizilecek Karabiber, kimyon, kekik ve 1 Tatlı kaşığı tuz, 15 Su bardağı kaynar su katılacak, tencere kulplarından tutularak sallanacak Bu aşamada, yemeğin tuzu karar hale getirilecek Ocak ısısı yükseltilecek Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek Saat'a bakılacak bir yere not edilecek Tenceredeki tavuk but bagetleriniz, 50 dakika sonra servis'e hazır Üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz Sonrası malum 'Kolay Gelsin' |
|