![]() |
Şam Fıstıklı Pilav Eşliğinde Kızarmış Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şam Fıstıklı Pilav Eşliğinde Kızarmış Tavuktavuk yemekleri - tavuklu yemek tarifleri ![]() Malzemeler- Hurmalı tavuk - 1 kutu kemiksiz tavuk kalça 1 adet büyük boy soğan 1 yemek kaşığı pekmez Tavuk kalça sayısı kadar hurma 1 defne yaprağı Tuz-karabiber 1/2 su bardağı sıcak su Yapılışı- Tavuk kalçaların içine çekirdekleri çıkartılıp ortadan ikiye bölünmüş hurmalar yerleştirilerek rula yapılıp kürdanla sabitlenir ![]() Isıtılmış tavada tavukların kızarması sağlanır ![]() Kızaran tavuklara,iri küpler halinde doğranmış soğan eklenerek hafifçe sotelenir ve içine pekmez-defne yaprağı-tuz-karabiber-sıcak su ilave edilerek tavuklar yumuşayana kadar pişirilir ![]() Gerekirse sıcak su ilavesi yapılır ![]() Şam fıstıklı pilav- 1 su bardağı pirinç 1 adet küçğk boy soğan 1 diş sarımsak 1 adet elma 1 çay bardağı file şam fıstık 2 yemek kaşığı zeytinyağ 1 yemek kaşığı tereyağ Tuz-karabiber 1 1/2 su bardağı sıcak su Yapılışı- Tencerede zeytinyağ ve küp küp doğranmış soğan-sarmısak sotelenir ![]() Tereyağ - minik küpler halinde doğranmış elma ve pirinç ilave edilerek kavrulur ![]() Tuz-karabiber ve sıcak su eklenerek pişirilir ![]() Demlenince üzerine şam fıstığı konup karıştırılır ![]() |
![]() |
![]() |
|