Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çulluk, kızartması, tepside

Tepside Çulluk Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepside Çulluk Kızartması



Tepside Çulluk Kızartması Tarifi - Tepside Çulluk Kızartması Yapılışı - Çulluk Kızartması Nasıl Yapılır

Üç dört çulluğu temizleyip her birini ikiye ayırınız, 1 kaşık tereyağı, çentilmiş 1 soğanla tencereye koyunuz Kuvvetli ateşte çeviriniz Rengi dönmeye başlayınca biraz un serpiniz, çeviriniz Kızarınca indirip tepsiye diziniz, üstüne birkaç diş kıyılmış sarımsak, tuz, biber, 1 kaşık domates peltesi, 1 kepçe etsuyu ve 1 kaşık sirke serpiştiriniz Tenceredeki yağı da üzerine süzünüz Üstünü yağlı kâğıtla örtüp orta hararette bir fırında arasıra kaşıkla kenarlarından suyunu alıp üzerine gezdirerek 45 dakika pişiriniz İyice pişince tabağa alınız, kenarına istediğiniz püreyi garnitür olarak koyunuz Suyunu da süzüp üzerine gezdiriniz


Not: Çulluğun pişme süresi 30 dakikadır Bakaca, çulluğa benzediği için aynı şekilde ve kendi suyu ile ıslatılarak 20 dakika kızartmak gerekir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.