Mantarlı Tavuklu İspanak |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Tavuklu İspanakGüveçte Mantarlı Tavuklu Ispanak - Güveçte Mantarlı Tavuklu Ispanak Tarifi Malzemeler: * 12 geniş ıspanak yaprağı * 1 havuç, soyulmuş ve jülyen doğranmış * 2 tavuk göğsü, derisiz, dövülmüş ve ikiye bölünmüş * Tuz ve taze çekilmiş biber * 300 gr mantar, limonlu suda yumuşayana kadar haşlanmış, dilimlenmiş * Çok az zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı köri * 1 diş sarmısak yapılışı: Küçük bir sos tenceresine bir miktar su koyup kaynatın Önce ıspanak yapraklarını atıp 5 saniye bekletin ve çıkarın Ardından havuçları koyun ve 2 dakika kaynatın En son mantarları haşlayabilirsinizİsterseniz tavuğu kendiniz evde de bir et dövücüsüyle 1/2 cm kalınlığında oluncaya kadar dövebilirsiniz, ben kasaptan alırken dövdürdüm Dövülmüş tavukları tuz ve biberle iyice ovun Düz bir yere yayın kenarlardaki fazla kısımları keserek düzeltin Sıvıyağ dövülmüş sarmısak ve köri ile hazırdığınız sosu sürün Sonra 3 tane ıspanak yaprağını tavuğun üzerine eti tamamen kaplayacak şekilde yayarak yerleştirin Mantar dilimlerini dizin, üstüne jülyen havuçları yerleştirin ve en kısa kenardan başlayarak sıkıca rulo yapın Kalın bir iple ruloyu 5 cm aralıkla bağlayın Kalan malzemeyi de aynı şekilde uygulayın 4 adet tavuk paupiette elde edeceksiniz Üzerlerine kalan sostan sürünYağlanmış fırın tepsisine dizip 200 derece fırında 30 dakika pişirin dilimleyip sıcak servis edin |
|