Sebzeli Tavuk Güveci |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Tavuk Güveciingiliz mutfağı tavuk güveci tarifi - tavuk güveci nasıl yapılırMalzemeler: 300 g tavuk (göğüs eti) 150 ml krema 100 g havuç 50 g taze fasulye 50 g bezelye 50 g mısır tuz ve karabiber Yapılışı: Tavuğu parçalar halinde kesin Krema, tuz ve karabiber ile birlikte mutfak robotunun haznesine koyun Yüksek devirde 2 dakika karıştırın Havuç ve fasulyeleri küçük küçük doğrayın Tüm sebzeleri buhar kabında 5 dakika pişirin Sebzelerle tavuğu dikkatlice karıştırın 4 adet yağlanmış tek porsiyonluk fırın kabına bölün Şeffaf folyo ile kaplayın ve 20 dakika süreyle buhar kabında pişirin Soğuduktan sonra ters çevirerek bir tabağa alın Domates ve marul yapraklarıyla süsleyin Mayonez ile servis yapın alıntı |
|