Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tavuk, şehriyeli

Şehriyeli Tavuk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Tavuk



Şehriyeli Tavuk Tarifi - Şehriyeli Tavuk Nasıl Yapılır - Şehriyeli Tavuk Malzemeleri



Malzemeler


* 3 adet kalçalı tavuk budu

* 5 dilim taze zencefil

* 10-15 top karabiber

* 8-10 sap taze kişniş

* 1 adet kuru soğan, soyulmuş ve ortadan ikiye kesilmiş

* 2 adet havuç, soyulmuş ve irice doğranmış

* 2 adet patates, soyulmuş ve irice doğranmış

* 3 adet pırasa, irice doğranmış

* 2 diş sarımsak

* Yarım su bardağı yıldız şehriye

* 2 çorba kaşığı deniz tuzu

* 15 litre su


Yapılışı


1 Tavukları yıkayıp sebze ve baharatlarla birlikte düdüklü tencerenin içine koyun (4-5 adet taze kişniş sapını servis için ayırın) Üzerine oda sıcaklığında temiz su ilave edip kapağını kapatın ve 45 dakika orta yüksek ateşte pişmeye bırakın Eğer düdüklü tencereniz yoksa, normal bir tencerede pişirme süresine 15-20 dakika ilave ederek hazırlayabilirsiniz Tavuklar yumuşayıp bir çatal darbesiyle anında kemikten ayrılıyorsa tamam demektir

2 Tencerenin soğuduğuna emin olup kapağını açtıktan sonra sık delikli bir süzgeç yardımıyla çorbayı başka bir tencereye aktarın Kalçalı butların deri ve kemiklerini ayıkladıktan sonra tavukları iri parçalar halinde koparıp bir kaba koyun ve servis zamanına kadar bir kenara ayırın

3 Süzdüğünüz tavuk suyunun tepesinde biriken yağı ya bir kaşık yardımıyla (elinizden geldiği kadar) alın, ya da benim gibi kahve filtresinden geçirip tekrar süzün Eğer aynı gün yemeyecekseniz en kolayı olduğu gibi buzdolabına koymak İyice soğuduğunda bütün yağ en üstte katılaşacaktır Böylelikle kolaylıkla alabilirsiniz Bu yağı da sakın atmayın, buzlukta saklayıp sebze kavurmada kullanabilirsiniz Çok farklı bir tat veriyor

4 Eğer düdüklü tencere kullanmıyorsanız pişirirken üste biriken yağları belirli aralıklarla alıp duru bir çorba elde edebilirsiniz

5 Ben pişen sebzeleri eklemiyorum ama dilerseniz püre haline getirip sonradan çorbaya ekleyebilirsiniz

6 Çorbayı servis etmeden önce süzdüğünüz ve yağını aldığınız tavuk suyunu tencereye koyun, yıldız şehriyeleri ve tavuk parçalarını ekleyin ve orta yüksek ateşte ısıtın ısıtırken yıldız şehriyeler de pişmiş olacaktır

7 Birkaç dal taze kişnişle servis yapın Dilerseniz üzerine limon sıkın Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.