Kestaneli Fırında Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Fırında TavukKestaneli Fırında Tavuk Tarifi - Kestaneli Fırında Tavuk Yapılışı - Kestaneli Fırında Tavuk Nasıl Yapılır - Oktay Usta Kestaneli Fırında Tavuk Malzemeler: 1 Köy Tavuğu 1 Orba K Yoğurt1 Çorba K Domates SalçasıTuz Pilavı İçin: 3 Su B Pirinç1 Su B Bezelye2 Çorba K Tereyağı1 Çay B Kuş Üzümü1 Tutam Dereotu 1 Kase Çeri Domates Yarım Kg Kestane Tavuk Suyu Tuz Su Hazırlanışı: Tavuğu geniş bir tencerenin içine alıp üzerini geçecek kadar sıcak su koyuyoruz Tane karabiber, defne yaprağı, doğranmış havuç ve soğan katıp haşlıyoruz![]() Haşlandıktan sonra suyunu süzdürüp tavuk suyu olarak kullanıyoruz Sosu için, yoğurt, domates salçası, sıvıyağ ve tuzu kaseye koyup karıştırıyoruz Haşlanmış tavuğu bütün olarak fırın tepsisine alıyoruz![]() Tuz ve karabiber serpiyoruz Salçalı sosundan üzerine sürüyoruz Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz![]() Kestanelerin üzerilerine çizikler atıp fırın tepsisine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz Fırından çıkıp soğuduktan sonra kabuklarını soyuyoruz![]() Pilavı için, tereyağını pilav tenceresine koyup eritiyoruz Yıkanmış pirinci ekleyip kavuruyoruz Kuş üzümü ve bezelyeyi katıyoruz Biraz daha karıştırıp üzerini geçecek kadar sıcak su ve tavuk suyu koyuyoruz![]() Kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişiriyoruz Kızaran tavuğu servis tabağının ortasına koyuyoruz Pişen pilava ince doğranmış dereotu ve kırılmış tane karabiber katıp karıştırıyoruz![]() Tavuğun etrafına pilavı koyuyoruz Pilavın üzerini kestane ve çeri domatesle süsleyip servis ediyoruz
|
|
|
|