Yörük Küladı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yörük KüladıYörük Küladı Tarifi - Yörük Küladı Nasıl Yapılır - Yörük Küladı Malzemeleri Yörük Küladı Malzemeler 100 gram tavuk göğsü 100 gram kuzu eti 2 adet sivri biber 2 adet domates 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş kıyılmış sarımsak 4 adet mantar 2 kök roka 1 çay kaşığı balzamik sirke 1 çay kaşığı soya sosu Yapılışı Domatesleri ve biberleri ikiye bölüp közleyin Daha sonra kabuklarını soyup kenara alın Tavuk ve kuzu etlerini kuşbaşından biraz daha iri doğrayıp ızgarada pişirin Daha sonra her parçayı ikiye bölüp bir tavaya alın Üzerine zeytinyağı ve sarımsak ekleyip 1-2 dakika kavurun Doğranmış mantarı ilave edip 5 dakika daha pişirin Domates ve biberi yeniden ikiye bölüp tavaya ekleyin İri doğranmış roka, balzamik sirke ve soya sosunu ilave edin Tuzunu ayarlayın Rokanın rengi dönene kadar pişirip ocaktan alın Etli pilavla birlikte servis yapın Afiyet olsun |
|