![]() |
Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılbaşı Hindisi Nasıl Yapılırhindi tarifi - hindi nasıl pişirilir - yılbaşı için hindi tarifiMalzemeler: 1 tane hindi (ortalam 5 ila 5,5 kg) 1 tane portakal 1 çorba kaşığı ince doğranmış biberiye Bir buçuk çorba kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu 5 sap yapraklı maydanoz Bir orta boy soğanın çeyreği 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan (iri doğranmış) 2 sap kereviz (ince kıyılmış) 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı bal Tuz, karabiber (istenilen miktarda) 100 gr tereyağı 1 adet küçük boy küp küp doğranmış elma 100 gr kayısı (kuru, 4’e kesilmiş) 50 gr şoklanmış vişne 3 çorba kaşığı iri doğranmış maydanoz 60 gr iri iri dövülen fındık ve ceviz 40 gr badem (soyulmuş, hafif kavrulmuş, iri dövülmüş) 5 dilim tost ekmeği (kenarları alınmış, küçük küp doğranmış) Yapılışı: 1 tane portakalı kabuğuyla beraber rendeleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Hindiyi, göğüs kısmı yukarıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin ![]() ![]() Maydanoz yaprakları ve çeyrek soğanı hindinin göğüs boşluğuna yerleştirin ![]() Kalan kişniş tohumunu hafifçe dövün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elmalı karışımın yarısını hindinin göğüs boşluğuna çok sıkı olmayacak şekilde doldurun ![]() ![]() Hindiyle birlikte verilen pişirme termometresini, kullanma talimatında olduğu gibi hindinin göğüs etine yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 190 °C fırında 1 saat 40 dak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|