![]() |
Fransa Usulü Keklik Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransa Usulü Keklik KızartmasıFransa Usulü Keklik Kızartması Tarifi - Fransa Usulü Keklik Kızartması Yapılışı - Fransa Usulü Keklik Kızartması Nasıl Yapılır - Fransa Usulü Keklik Kızartması Malzemeleri 5 Adet keklik 1 Havuç 100 gr ![]() 1 defne yaprağı 1 Baş soğan 1 Kahve kaşığı tane karabiber Kekliklerin tüylerini kuru olarak yolunuz ateş üzerinde ütüleyiniz ve içlerini temizleyiniz ![]() Ayak uçlarını kesiniz, yıkayınız ![]() Sicimle düzgün ayaklarından bağlayınız ![]() Tuz serpiniz 100 gram sade yağıyla bir tencereye koyunuz ![]() 4 parçaya bölünmüş soğan ve doğranmış havuç, defne yaprağı, tane karabiber ilâve ediniz, orta ısıda pembe renkte kızartınız ![]() Sebzeleride ilâve ediniz böylece biraz öldürünüz ![]() 1,5 litre sıcak su ilâve ediniz yavaşça kaynatınız, pişiriniz ![]() Suyunu çekince bir kaba alınız ![]() Tencerede kalan soğan ve sebzelere 1/2 çorba kaşığı un ilâve ediniz 5 dakika kavurunuz ![]() 1/2 litre su ilâve ediniz, kaynatınız biraz koyu kıvama gelince süzgeçten geçiriniz ![]() Kekliklerin adedi kadar 2 santim kalınlığında bayat ekmekleri dilimlere kesiniz, dik dörtgen biçiminde servis tabağına yerleştiriniz ![]() Kekliklerin tabakta düzgün durmaları için ekmeklerin ortalarını hafif çukurlaştırınız ve yağda kızartınız ![]() Tabağa düzgün biçimde diziniz ![]() Arzu ettiğiniz garnitürle servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|