![]() |
Türkmen Usulü Salçalı Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkmen Usulü Salçalı PiliçTürkmen Usulü Tavuk Tarifi - Salçalı Piliç Nasıl Yapılır - Salçalı Tavuk Tarifi Kullanılacak malzeme (4 kişi için) 1200 garamlık besili bir piliç, küçük 1 kutu ton balığı konservesi, 100 gram zeytinyağına yatırılmış mantar, 50 gram sirkeye yatırılmış küçük soğan (turşu), 2 hıyar turşusu, 2 dolmalık biber turşusu (biri yeşil, diğeri kırmızı), 1 çorba kaşığı kapari, 1 demet maydanoz, 1 körpe havuç, 1 sap kereviz, 1 baş taze soğan, 1 limon, 1 bardak zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Pilicin tüylerini yolduktan, içini temizledikten, ince kıllarını gidermek için tütsüledikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mantarların, soğanların, hıyarların, biberlerin, kaparilerin yarısıyle maydanozun ve ton balığının tümünü kıyarcasına ince doğramalı ve porselen bir kâseye koymalı ![]() ![]() Piliç pişince bunu içinde kaynadığı sudan çıkarmalı ve soğumadan derisini yüzmeli ![]() ![]() Derisiz kalan tavuğu dörde böldükten sonra bu parçalara servis tabağına yerleştirmeli ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|