Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
piliç, salçalı, türkmen, usulü

Türkmen Usulü Salçalı Piliç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türkmen Usulü Salçalı Piliç



Türkmen Usulü Tavuk Tarifi - Salçalı Piliç Nasıl Yapılır - Salçalı Tavuk Tarifi
Kullanılacak malzeme (4 kişi için)


1200 garamlık besili bir piliç, küçük

1 kutu ton balığı konservesi,

100 gram zeytinyağına yatırılmış mantar,

50 gram sirkeye yatırılmış küçük soğan (turşu),

2 hıyar turşusu,

2 dolmalık biber turşusu (biri yeşil, diğeri kırmızı),

1 çorba kaşığı kapari,

1 demet maydanoz,

1 körpe havuç,

1 sap kereviz,

1 baş taze soğan,

1 limon,

1 bardak zeytinyağı,

yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapımı:


Pilicin tüylerini yolduktan, içini temizledikten, ince kıllarını gidermek için tütsüledikten sonra bol akarsuda iyice yıkamalı Pilicin içlerini (katısını, ciğerini, yüreğini) bir başka yemek veya çorbada kullanmak üzere bir kenara ayırmalı Büyük bir tencereye pilici örtecek kadar su koymalı Bunun içine temizlenip yıkanmış kerevizle 1/2 demet maydanozu, üstü kazınmış havucu, iyice temizlenmiş soğanı atmalı, bol tuz da koyduktan sonra tencereyi kuvvetli bir ateşin üstüne oturtmalı Su kaynamaya başlayınca pilici içi ne atmalı ve iyice pişinceye kadar haş-lamalı Piliç pişerken salçasını hazırlamalı


Mantarların, soğanların, hıyarların, biberlerin, kaparilerin yarısıyle maydanozun ve ton balığının tümünü kıyarcasına ince doğramalı ve porselen bir kâseye koymalı Birer tutam tuz, karabiber serptikten sonra bir bardak zeytinyağıyle bir limonun suyunu katmalı ve bir çatalla çırparcasına karıştırmalı


Piliç pişince bunu içinde kaynadığı sudan çıkarmalı ve soğumadan derisini yüzmeli Tavuk suyunu çorba yapımında kullanmak mümkün olduğuna göre bu deriyi de mce ince doğradıktan sonra suyun içine atmalı


Derisiz kalan tavuğu dörde böldükten sonra bu parçalara servis tabağına yerleştirmeli Piliç iyice soğuyunca salçayı birkaç defa daha çırparak karıştırdıktan sonra piliç parçalarının üstüne dökmeli Kalan mantar, soğan ve kaparileri tüm olarak hıyarla biberleri de ufak parçalara doğrayıp tabağın sağına, soluna serpiştirdikten sonra servis yapmalı



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.