![]() |
Hindi Budu Pişirme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Budu Pişirmehindi budu nasıl pişirilir - patatesli hindi budu - hindi budu pişirmekMalzemeler Yemek türü: Ana yemek Hazırlama süresi: 50 dakika Miktar: 4 kişilik 1 paket Hindi But 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul kırmızıbiber Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) Fırın torbası 1 tatlı kaşığı un 4 adet orta boy patates (rendelenmiş) Yapılışı Dört çorba kaşığı zeytinyağı, kekik, pul kırmızıbiber, tuz ve karabiberi iyice karıştırıp etin her tarafını bulayın ![]() Fırın torbasına unu koyun ve torbanın her tarafını unlayıp fazla unları silkeleyin ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 200°C fırında 45-50 dak ![]() ![]() Kalan yağa patatesi ilave edin, orta ateşte karıştırarak patatesler hafif kızarıncaya kadar pişirin ![]() Patateslerin üzerine eti çıkarın arzu ettiğiniz mevsim sebzeleriyle beraber servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|