Fırında Tavuk Nasıl Yapılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Tavuk Nasıl Yapılırfırında tavuk tarifi - fırında soslu tavuk - tavuk sosu nasıl hazırlanırMalzemeler: 8 parça tavuk eti (Göğüs eti olabilir but olabilir tercih sizin) 1 adet soğan Birç kaç diş sarmısak 3 çorba kaşığı limon suyu 3 çorba kaşığı sirke sıvı yağ kekik 3 adet defne yaprağı kırmızı pul biber ketçap tuz, karabiber Fırında tavuk yapılışı: Tavuk etlerinifırın tepsisine dizinBir tencerede yağı kavurun içine soğan sarımsak eklyip kavurun ve içine sirke limonsuyu tuz karabiber kekik defne yaprağı pul biber ekleyinAnlayacağınız bütün baharatları ekleyerek bir sos yapıyoruzBu karışıma bir su bardağı kadar da ketçep ilave edin ve biraz kaynatınBu sos karışımını tavukların üzerine birgüzel dökünAlimunyum folyolarla tavukların üzerini kapatın bu sosoun ete işlemeisni sağlşayaca aynı zamnda sosun yanmasını önleyip yumuşacık bir tavuk elde etmemizi sağlayacakÖnceden 150-170 derecede ısıtmışolduğunuz fırına sürünYanmamsından korkmayın ve aşğı yukarı 45-55 dakika pişirinFırında yumuşacık bir lezzet tavuk hazır alıntı |
|