![]() |
Portakallı Piliç |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı PiliçPortakallı Piliç Tarifi - Portakallı Piliç Yapılışı - Portakallı Piliç Nasıl Yapılır - Portakallı Piliç Malzemeleri ![]() Hazırlama süresi: 30 dakika Miktar: 3 kişilik İçindekiler: 3 adet Banvit Piliç Bonfile Göğüs 1 adet portakal 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan (piyaz doğranmış) 1 tatlı kaşığı tozşeker Portakalın kabuğunu beyaz kısımları gelmeyecek şekilde çok ince soyun ve kibrit çöpü gibi kesin ![]() ![]() Portakal suyuna 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip çırpın, etlerin üzerine dökün ve en az 1 saat dinlendirin ![]() Soğan, tozşeker, portakal kabukları ve kalan zeytinyağını kısık ateşte soğanlar karamelize oluncaya kadar yaklaşık 5 dak ![]() ![]() Etleri marinatından süzerek çıkarıp soğanlı tavada her iki yüzünü 3’er dakika kızartın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|