Fırında Mantarlı Patatesli Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Mantarlı Patatesli TavukFırında Mantarlı Patatesli Tavuk Tarifi - Fırında Mantarlı Patatesli Tavuk Yapılışı - Fırında Mantarlı Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır - Oktay Usta Fırında Mantarlı Patatesli Tavuk Malzemeler : 1 Tavuk Göğsü 1 Pk Mantar 5 Haşlanmış Patates 2 Soğan 2 Diş Sarımsak Tuz Karabiber Üzeri İçin: 150 Gr Kaşar Peyniri 3 Çorba K Galeta Unu Hazırlanışı : Tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz Haşlanmış patatesleri soyup dilimliyoruz Fırın kabının tabanına dilimlenmiş patatesleri diziyoruz Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber serpiyoruz Bir soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz Mantarlarıda doğrayıp ekledikten sonra kavurmaya devam ediyoruz Tuz ve karabiber ekliyoruz Ayrı bir tavada diğer soğanı doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz Tavuğu ekleyip soteliyoruz Tuz ve karabiber ekliyoruz Sotelenen tavukların patateslerin üzerine döküyoruz Sotelenen mantarlara krema ekleyip biraz karıştırdıktan sonra tavuğun üzerine koyuyoruz Kaşar peynirini rendeleyip galeta unu ile harmanlıyoruz Mantarların üzerine serpiyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip servis ediyoruz |
|