Tavuk Şiş -Acılı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Şiş -AcılıTavuk Şiş Tarifi - Tavuk Şiş Nasıl Yapılır - Tavuk Şiş Malzemeleri Malzeme Listesi * 3 Adet Çarliston Biber yada Sivri Biber * 2 Adet Domates * 500 Gram Piliç (Kuşbaşı Doğranmış) ya da But Marine Sos İçin * 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber (Toz) * Yarım Çay Kaşığı Acı Sos * 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ Tavuk Şiş -Acılı- Nasıl Yapılır? Marine etmek için; 1 Sıvıyağı genişçe bir kabın içerisine koyun, içerisine acı sos ekleyin![]() 2 Karışıma kırmızı toz biberi ekledikten sonra tavuk etlerinizi karışımın içerisine koyup iyice karıştırın ve her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın![]() 3 Etlerin lezzeti iyice emmesi ve yumuşaması için en az 2 saat bekletin![]() Pişirmek için, 1 Domatesleri yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan önce ortadan sonra her yarımı bir kez daha ortana olmak üzere sekize bölün![]() 2 Biberleri yıkayıp çekirdek ve sap kısımlarını temizledikten sonra dört beş parça olacak şekilde doğrayın![]() 3 Sosta dinlenmiş tavukları bir tavuk, bir domates, bir biber olacak şekilde şişe dizin![]() 4 Önceden ısıtılmış ızgarada çevirerek pişirin![]() |
|
|
|