Mısır Unlu Çıtır Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mısır Unlu Çıtır TavukMısır unlu çıtır tavuk tarifi - Mısır unlu çıtır tavuk nasıl yapılır MALZEMELER Yarım kilo kuşbaşı tavuk eti Körpe lahananın beyaz iç göbeği Mısır unu (ya da galeta unu) 1 şişe maden suyu 4 diş sarımsak 3 adet defne yaprağı 2 adet yumurta Süsleme için kırmızı dolmalık biber Salatalık YAPILIŞI Tavuk etlerini bir su bardağı maden suyunda bir saat dinlendirin ve bir tencerede 10-15 dakika 3 adet defne yaprağı ve 4-5 diş sarımsakla haşlayın Haşlanmış tavuk etlerini kevgire alıp süzün Yanmaz tavada sıvı yağı kızdırın Tavuk etlerini önce çırpılmış yumurtaya ardından mısır unu veya galeta ununa bulayıp kızartın Servis tabağına yıkanmış körbe lahana göbeğini ince ince kıyıp zeytinyağlı limonlu sos yapıp, lahanaları bu sosla bulayın Kızarmış tavukları bu salatanın etrafına dizin Biber ve salatıkla süsleyip arzu ettiğiniz kadar tuz ekleyip servis edin |
|