![]() |
Tavuklu Rulolar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Rulolar![]() Malzemeler 250 gr haşlanmış tavuk göğüs eti 4 yemek kaşığı labne peynir 1 yemek kaşığı hardal Tuz-karabiber 2 adet havuç 10-15 adet kornişon turşu Lavaş ekmeği Taze soğanın yeşil kısımları Yapılışı Havuçlar sirke ve tuz ilave edilmiş suda haşlanır ![]() Kornişon ve havuçlar kibrit çöpü formunda doğranır ![]() Haşlanıp,küçük parçalara bölünmüş tavuk-labne peynir-hardal-tuz ve karabiber karıştırılarak macun kıvamına getirilir ![]() Şerit şerit kesilmiş olan lavaşların ucuna tavuklu karışım - havuç ve kornişon konarak rulo sarılır ![]() Sıcak suda 2-3 dakika bekletilen taze soğan sapları süzülür ve kesilerek ince şeritler elde edilir ![]() Tavuk ruloları, şerit halindeki soğan saplarıyla bağlanarak servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|