![]() |
Somerset Tavuğu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Somerset Tavuğu![]() Malzemeler : 2 yemek kaşığı kolza yağı 4 parça tavuk, derili 15 g/ ½ oz tereyağı 2-3 kereviz sapı, iri doğranmış 1 büyük soğan, iri doğranmış 2 yemek kaşığı sade un Bir tutam hardal tozu 450 ml/ ¾ pint sıcak tavuk stoğu 450 ml/ ¾ pint elmadan yapılan alkollü bir içecek(dry cider) 500 g/1 lb havuç, iri doğranmış 1 büyük demet ot, süslemek için(maydanoz gibi) Tuz ve biber Taze defne yaprakları veya/ve kekik, süslemek için ![]() Tarifi: Yağı geniş bir güveçte ısıtın, tavuğu ekleyin ve orta ateşte 7-10 dakika, tavuk altın rengi alana kadar sote edin ![]() ![]() ![]() Unu ve hardal tozunu ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyu tekrar kaynamaya alın, ardından güvecin ağzını kapatın ve önceden ısıtılmış 180 C`lik (350 F) fırına yerleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Defne ve/veya kekik yapraklarıyla süsleyerek, sıcakken servis yapın ![]() Yanında kremalı patates ve brokoli gibi taze bir yeşil sebze iyi gider ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|