Çiftlik Omlet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiftlik OmletMALZEMELER 2 Orta Boy Patates 1 Demet Maydanoz 1 Demet Taze Soğan 4 Dilim Jambon (veya füme et, salam) 10 Yumurta 4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Çorba Kaşığı Tereyağı Tuz , Karabiber HAZIRLANIŞI Patateslerin kabuklarını soyun 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin Maydanoz ve taze soğanların yeşil yapraklarını çok ince kıyın Jambonu iri kibrit şeklinde doğrayın![]() Tavada kızdırılmış sıvıyağda önce patatesleri hafifçe pembeleştirin Jambonları ve taze soğanı ekleyip 1-2 dakika çevirin![]() Geniş bir tavada tereyağını eritin Bir kasede yumurtaları hafifçe çırpıp tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin Omlet malzemesini kızdırılmış tereyağına ilave edip kısık ateşte en az 8-10 dakika pişirin Omletin her tarafı pişince düz tabak yardımıyle diğer tarafını çevirin Üzerine kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan serperek sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|