Bezelyeli Yumurta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli YumurtaMalzeme: 6 yumurta 25 gram havuç 250 gram bezelye Ekmek 100 gram tereyağı Yapılışı: Sebzeleri tuzlu suda haşladıktan sonra havuçları ufak ufak doğrayarak bunları bezelye ile karıştırın 6 küçük yemek kalıbını erittiğiniz tereyağı ile iyice yağlayın ve içlerine sebzeleri taksim ederek bastırıp yerleştirin 2Kaşıkla her birine birer çukur yaparak içlerine yumurtaları kırın ve 10 dakika kadar bekletin 3Kalıpları sıcak suda yarım saat kaynatın sonra kalıpların altına hafif bir şekilde vurarak yumurtaları yuvarlak kesilmiş ve tereyağında kızarmış olan ekmek dilimlerinin üzerine çıkarıp hemen servis yapın |
|