![]() |
Kahvaltılık Menemen 2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahvaltılık Menemen 2menemen yapmanın püf noktaları - kahvaltı için menemen tarifi - soğanlı menemenMalzemeler 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 6 adet yumurta 1 adet irice soğan 4 adet acı sivri biber 4 adet ortaboy domates ½ demet maydanoz 1 tutam tuz Hazırlanışı Önce çayımızı demlemeye başlayalım çünkü menemeni yedikten sonra hararet yapacaktır ve çay bunun için birebir ![]() Teflon tavamıza zeytinyağımızı koyup büyük ocakta altını açalım ![]() ![]() ![]() ![]() Soğan ve biberler pişerken domateslerimizi ekvatorundan ikiye bölüp rendeleyelim ![]() ![]() ![]() Yumurtaların ak ve sarılarını ayrı kaplara ayırıyoruz ve domatesler suyunu çekip sos haline geldiyse yumurta akını koyup çok pişmemesine dikkat ederek ve fazla da karıştırmadan resimdeki gibi pişiriyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca biberlerimiz zehir gibi acı olsa bile istenen acılık sağlanamayabileceğinden ekstradan acı toz biber de kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|