![]() |
Avcı Omleti |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Avcı Omleti1 kişi için MALZEME : 2 veya 3 adet yumurta 1 çorba kaşığı ayranı alınmış tereyağ Az tuz YAPILIŞI : Yumurtayı küçük bir kaba kırıp tuzu ilâve ediniz, bir çatalla hafif çırpıp beyaz ve sarısını birbirine karıştırınız Omlet tavasına ayranı alınmış yağı koyup kızdırınız, yumurtayı ilâve ediniz Sol elinizle tavanın sapını tutup sağ elinizle çatalla yumurtayı karıştırınız Koyulaşmaya başlayınca tavayı öne doğru eğiniz, çatalla tavanın sapının önünden omleti öne doğru kıvırınız ön kısmına da kıvırtmış kısma doğru kıvırıp alt üst çeviriniz Ortasını boyuna hafifçe yarıp yuva gibi kaşığı tersi ile açıp aşağıdaki tavuk ciğerli harcı doldurup servis yapınız Tavuk ciğerli harç : 2 adet tavuk ciğerini dörtde bölünüz 2 çorba kaşığı dilimlenmiş mantar, 2 çorba kaşığı domates komkase veya 2 adet kabuğu soyulup ince doğranmış domates, 1 tatlı kaşığı yağ, Az tuz, bir çimdik karabiber ![]() Bir tavada orta ateşte tavuk ciğerini, mantarı bir iki dakika sote yapıp tuz, biber ve domatesleri ilâve edip iki dakika daha sote yapıp servis ediniz alıntı |
![]() |
![]() |
|