![]() |
Ançuezli Yumurtalı Ezme |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ançuezli Yumurtalı EzmeKullanılacak malzeme: Zeytinyağına yatırılmış 6 ançuez, 100 gr tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağına yatırılmış kapari, 1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz, 1-2 çay kaşığı limon suyu, 3 yumurta, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapılışı: Katı olarak haşlanmış yumurtaların sarıları alınır ve iyice ezilir ![]() ![]() ![]() Tereyağı küçük parçalara bölündükten sonra, tahta kaşıkla iyice ezilip krema haline getirilir ![]() Sonra buna tuz, karabiber serpilip maydanoz, yumurta sarısı, kapari ve ançuez ilave edilir ![]() ![]() Bu şekilde hazırlanan ezme, füme balık ezmesinde olduğu gibi kullanılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|