Yağda Poşe Yumurta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yağda Poşe Yumurtayağda yumurta tarifi - poşe yumurta nasıl yapılır - dere otlu yumurtaMaydanoz veya dereotunu ince ince kıyın bir tavada tereyağını kızdırın Yağ cızırdamaya başlayınca ateşi kısın![]() Yayvan bir tencerede biraz kaynar su içinde haşladığınız poşe yumurtaların şekillerini bozmadan tek tek yağa koyun ![]() Yumurtaların birbirine bitişik olmaması, ve tavanın içinde geniş yer kalması gereklidir Kıyılmış maydanoz ve dereotunu üzerine serpin Tavadaki sıcak yağı kaşık kaşık alarak yumurtaların üzerine dökün![]() Yumurtaların üst kısmının ısınması için bu işlemi bir kaç defa tekrarlayın İç kısımlarının da ısınması için, yumurtalan bir kaç dakika daha tavada bırakın![]() Bu arada tavanın içindeki yağı devamlı olarak bir kaşık ile yumurtaların üzerine dökmeğe devam edin ![]() Yumurtalar ısınınca, üzerlerine biraz limon suyu serpin ![]() Tavayı ateşten indirin ![]() Yumurtalan servis tabağına alıp üzerine tavada kalan sosu dökün ![]() Hemen servis yapın ![]() alıntı |
|
|
|