![]() |
Kahvaltıda Melemen |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kahvaltıda Melemenyumurta yemekleri - melemen tarifi - basit kahvaltılıklar - kahvaltı yemekleri ![]() Malzemeler: 4 kişilik 600 gr ![]() 4 yemek kaşığı (tbs) zeytinyağı 6 adet yeşil soğan, ince ince doğranmış 4 diş sarmısak, soyulmuş ve ince ince dilimlenmiş 1 tatlı kaşığı (tsp) tane kimyon, iri çekilmiş (toz kimyon kullanacakanız, miktarı azaltın ![]() Bir fıske kırmızı pulbiber Yarım tatlı kaşığı toz şeker (Domates sos bazen, domatesin cinsinden dolayı ekşi olabiliyor ![]() ![]() ![]() 4 adet orta boy yumurta, mümkünse organik veya köy yumurtası olanlardan 3 yemek kaşığı iri doğranmş maydanoz yaprağı Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber Tarif: Orta boy bir tavaya zeytinyağını koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesler suyunu salıp, hafifçe çekmeye başladığında ve yumuşadığında yani 15 dakika kadar pişirme işlemine devam edin ![]() ![]() ![]() Lezzetli bir melemen yapmanın püf noktaları: Bir çok insan margarin veya sıvı yağ kullanıyor ama zeytinyağının lezzeti bir başka oluyor ![]() ![]() Bu tarifte yeşil soğan kullanılıyor ve ben de yeşil soğanın verdiği lezzetten çok memnunum ama siz kuru soğan kullanmak isterseniz soğanı dörde bölüp ince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kesinlikle mevsiminde toplanmış, olgun ve kıpkırmızı domatesleri tercih edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tarifte biber kullanılmıyor ![]() ![]() ![]() Her zaman taze ve mümkünse organik yumurtaları tercih edin ![]() ![]() ![]() ![]() Melemenin domates sosunu tek bir tavada pişirip, daha sonra küçük bakır kaplara paylaştırıp, yumurtaları bu bakır kaplarda pişirebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|