Jambonlu Omlet |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Jambonlu OmletMalzemeler * 2-3 adet yumurta * 1 çorba kaşığı tereyağı * az tuz * 2 dilim jambon * 2 çorba kaşığı zar gibi doğranmış gravyer peynirir * kıyılmış maydanoz Hazırlanma Şekli Jambon'u kibrit gibi doğrayın Bir tavada 2-3 dakika sote yapın ve yağını süzün Yumurtayı küçük bir kaba kırıp tuzu ilave edin Bir çatalla hafif çırpıp sarı ve beyazını birbirine karıştırın Omlet tavasına tereyağını koyun, kızdırın Jambonu, peyniri, maydanozu ve yumurtayı ekleyip çatalla karıştırın Koyulaşmaya başlayınca tavayı öne doğru eğin Çatalla omleti öne doğru kıvırın Ön kısmını da kıvrılmış kısma doğru alt üst edip çevirin |
|