![]() |
İspanyol Yumurtası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Yumurtasıİspanyol Yumurtası Malzeme: - 2 yemek kaşığı SanaCreme Bonjour - 2 adet kuru soğan - 4 adet domates - 3 diş sarımsak - 1 yemek kaşığı salça - 6 adet yumurta - 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi - 1 su bardağı krema - 1 tatlı kaşığı kekik - Tuz - karabiber - Sarımsaklı Ekmeği için: - 8 dilim ekmek - 2 diş sarımsak - 3 yemek kaşığı SanaCreme Bonjour - 1 yemek kaşığı limonsuyu hazırlanışı: Kuru soğanı piyazlık doğrayınız ![]() Sarımsakları ayıklayıp kıyınız ![]() Domatesleri rendeleyiniz ![]() Yayvan bir tencerede 2 yemek kaşığı Sana Creme Bonjour'u kızdırıp içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz ![]() Soğanlar renk alınca içine kıyılmış sarımsağı ve salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar pişiriniz ![]() Daha sonra içine rendelenmiş domatesi, tuz- karabiberi ekleyip 5 dak kaynatınız ![]() En son olarak içine rendelenmiş peyniri ve kremayı ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra sosu ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine alınız ![]() Sosu iyice tepsiye yayıp bir kaşıkla 6 adet yumurta için yer açınız ![]() Yumurtarı açtığınız boşluklara sarısını dağıtmadan düzgünce kırıp, üzerine kekik serpiniz ![]() Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişiriniz ![]() Yumurta pişerken küçük bir kasenin içinde oda sıcaklığında yumusamış Sana Creme Bonjouru, limon suyunu, kıyılmış sarımsağı karıştırınız ![]() Hazırladığınız karışımı bir bıçak yardımıyla ekmek dilimlerinin üzerine sürünüz ![]() Bir fırın tepsisinin içine gümüş kağıt serip yağlanmış ekmek dilimlerini içine koyduktan sonra kağıtı iyice kapatınız ![]() 200 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip ispanyol usülü yumurtayla birlikte servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|