Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
semizotu, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Semizotu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Semizotu



Malzemeler

1 kg semizotu

1/2 su bardağı zeytinyağı

2 orta boy domates

2 orta boy soğan

1 kahve fincan pirinç

1 kesme şeker

tuz
Hazırlanışı

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin Soyulmuş domatesleri ekleyerek 3-4 dakika daha çevirin Tuz, şeker, semizotu ve pirinci idave edin

Çok az su ile kısık ateşte pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin Yemeğin suyunu sürekli kontrol edin ve pirinç fazla su çekerse üzerine az miktarda sıcak su ekleyin

Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kalan zeytinyağını çiğ olarak gezdirin ve ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.