![]() |
Bamyalı Börülce |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bamyalı BörülceBamyalı Börülce Tarifi - Bamyalı Börülcenin Yapılışı - Zeytinyağlı Yemekler Malzemeler * Kuru börülce (karagöz) 2 su bardağı * Taze bamya 250 gr * Komili Naturel Zeytinyağı 1 çay bardağı * Soğan 2 adet * Domates 5 adet * Tuz 1 tatlı kaşığı * Limon suyu 1/2 kahve fincanı Yapılışı 1) Börülceleri akşamdan tuzlu suda ıslatın veya tuzlu suda 10 dakika kaynatıp, kaynama suyu içerisinde yaklaşık 1 saat bırakıp şişmelerini sağlayın ![]() 2) Şişmiş börülceleri orta ateşte, tuzlu, bol suda 15-20 dakika haşlayıp, esmerleşen suyu dökün ve temiz suda bekletin ![]() 3) Bamyaları ayıklayıp, yıkayın ![]() ![]() 4) Rendelenmiş soğanları zeytinyağı ilavesi ile orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun ![]() 5) Kavrulmuş soğanlara rendelenmiş bir domatesi ekleyip, sulu kalacak şekilde pişirin ve börülcelere yarım tatlı kaşığı tuz ilave ederek, börülcelerin seviyesine kadar su koyun ![]() ![]() 6) Pişmiş börülcelere, bamyaları, limon suyunu, rendelenmiş 3 domatesi, yarım tatlı kaşığı tuzu ilave edin ![]() ![]() Ilık servis yapın ![]() Not: Pişirme sırasında bamyaların sahleplenmemesi için yemeği karıştırmayın ![]() |
![]() |
![]() |
|