Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
barbunya, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Barbunya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Barbunya



zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır

MALZEMELER:

* 3 su bardağı ayıklanmış taze barbunya

* 2 küçük boy kuru soğan

* 2 orta boy havuç (küçük, küp doğranmış)

* 2 orta boy patates (küçük, küp doğranmış)

* 1 yemek kaşığı domates salçası

* 1 demet maydanoz

* 2 küp şeker

* tuz, zeytinyağı

* 2-2,5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:


1 Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin, havuçları da ekleyip 3-4 dakika kavurun

2 Salçayı ekleyin, biraz çevirin, patatesleri de ekleyip 2-3 dakika kavurun

3 Barbunyaları, şekeri ve tuzu katıp suyunu ekleyin

4 Kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin Arada suyunu kontrol etmeyi unutmayın, gerekirse su ekleyin

5 Maydanozları incecik kıyıp yemeği ocaktan aldıktan sonra ekleyip ılık ya da soğuk servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.