Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
nohutlu, patlıcan, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Ve Nohutlu Patlıcan

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Ve Nohutlu Patlıcan



Malzemeler:


3 büyük patlıcan

3 baş soğan

1 baş sarımsak

1,5 su bardağı haşlanmış nohut veya konserve nohut

1 kg domates veya 450 gr soyulmuş domates konservesi

2 limon

1 çorba kaşığı yenibahar

1 çorba kaşığı kimyon

1 çorba kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı toz mercanköşk

1 su bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı karabiber

2 tatlı kaşığı tuz

Tarifi:


Nohutları bir gece evvelden suya ıslatın ve ertesi gün haşlayın Daha sonra suyunu süzüp soğumaya bırakın Soğuyan nohutların ince zar gibi kabuklarını ayıklayıp atın


Eğer konserve nohut kullanıyorsanız, nohutları süzüp bol su ile çalkalayın ve ince zarlarını atın

Derin bir tencereye bol su koyun 1 çorba kaşığı tuz atıp içine bir limonun suyunu ilave edin Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin, kabukları ile birlikte 1 cm kalınlığında uzunlamasına doğrayın, kararmasınlar diye, hazırladığınız limonlu suya atın ve bir kenara bırakın


Domatesleri kalın ve yuvarlak dilimler halinde kesin Soğanları temizleyip ikiye bölün ve ay şeklinde kalın kalın doğrayın Bir baş sarımsağı soyup, iri iri kıyın Tuz hariç tüm baharatları küçük bir kasede karıştırın Çok derin olmayan geniş, yuvarlak bir tencerenin dibine bir parça zeytinyağı koyup üzerine soğanları atın


İçine sarımsakları ilave edin Nohutları soğanların üzerine dökerek yayın Hepsinin üzerine, tuz ve bol miktarda mercanköşk, tarçın, yenibahar, kimyon, karabiber karışımından serpin Domatesleri nohut ve baharatların üzerine sıralayın Eğer domates konservesi kullanıyorsanız, olduğu gibi domatesleri dilimlemeden boşaltın Tekrar bir parça baharat karışımından serpin Patlıcanların suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin Domateslerin üzerine sıralayın


Baharat karışımından tekrar üzerine serpin 1 limonun suyunu sıkın ve 1 su bardağı zeytinyağı ile yemeğin üzerine gezdirerek ekleyin Tencerenin kapağını kapatarak ateşe koyun ve hafif ateşte, patlıcanlar pişip yumuşayıncaya kadar 25-30 dakika pişirin Yemeğiniz piştikten sonra bir kevgirle yavaşça patlıcanları nohutlarla ve diğer malzemelerle karıştırın Yalnız karıştırırken patlıcanları ezmemeye dikkat edin Derin bir servis kabına koyarak, sıcak veya soğuk olarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.