Zeytinyağlı Kuru Kabak Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Kuru Kabak DolmasıMalzemeler: 24 adet kurutulmuş kabak 1 adet iri soğan 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 su bardağı pirinç Yarım demet dereotu 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı karabiber 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı su Tarifi: Kuru kabaklar akşamdan ıslatılır Ertesi günü yeteri kadar yumuşamamışsa biraz haşlanabilir İnce kıyılmış soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir Üzerine yıkanmış pirinç eklenir, 2-3 dakika kavrulur Sonra salça, tuz, karabiber ince kıyılmış dereotu ve nane eklenir Kısa bir karıştırmadan sonra ateşten alınır ve kapak kaptılır Yarım saat dinlendirilir![]() İç malzeme kabakların yarısına kadar bastırmadan doldurulur Tencereye dizilir Üzerine su bırakılır Kapaklı olarak orta ateşte 25-30 dakika pişirilir Ilık olrak servis yapılır![]() alıntı |
|
|
|