Elmali Kereviz |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmali KerevizMalzemeler 1 kg kereviz 1 adet limonun suyu 2 adet orta boy havuç (küp dogranmis) 2 adet orta boy eksi elma (küp dogranmis) 1 çay bardagi zeytinyagi 1 tatli kasigi un 2 adet orta boy sogan (piyaz dogranmis veya 15 tane arpacik sogan) 2 adet kesme seker 1 çay kasigi tuz Yarim demet dereotu (ince kiyilmis) Tarifi Kerevizleri soyup 2,5-3 cm kalinliginda halka halka kesin Kararmamasi için, havuç ve elmalarla birlikte limon suyu ilave edilmis suya koyun Yayvan bir tencerede 65 ml yagi isitin, sogan ve unu ilave edip, karistirarak soganlar yumusayincaya kadar 2-3 dakika soteleyin Kerevizleri süzerek çikari, soganlarin üzerine dizin Sebzeleri beklettiginiz limonlu sudan 1 su bardagi ayirin, kesme seker ve tuzu ilave edin, kisik ateste seker eriyinceye kadar karistirarak isitip, kerevizlerin üzerine gezdirin Hizli ateste kaynama noktasina kadar isittiktan sonra kisik ateste kerevizler hafif yumusayincaya kadar 10 dakika pisirin Havuç ve elmalari delikli kepçe ile sularini süzerek çikarin, kerevizlerin üzerine paylastirin, dereotunun yarisini da üzerlerine serpin Tencerenin kapagini kapatip, kisik ateste 15 dakika daha pisirin Soguduktan sonra kerevizlerin üzerine kalan zeytinyagini gezdirin, kalan dereotunu da serperek servis yapin |
|