![]() |
Zeytinyağlı Patates Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Patates SarmasıMalzemeler 2 Adet orta boy patates 1 Su bardağı pirinç 2 Adet soğan 2 Kahve fincanı zeytinyağı 1 Tatlı kaşığı tozşeker Yarım demet taze nane 250 gr asma yaprağı 2 Su bardağı su Tuz, karabiber ![]() Hazırlanışı Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ![]() Ayıklayıp yıkadığınız pirinci bir kaba alın ![]() Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın ![]() Tozşeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın ![]() Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp dolmaları sarın ![]() Tencereye dizip 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin ![]() Soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|