Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elma, kereviz, portakallı, yeşil, zeytinyağlı

Yeşil Elma Ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeşil Elma Ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz



Yeşil Elma ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi - Yeşil Elma ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır - Yeşil Elma ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Malzemeleri


Yeşil Elma ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz



Kereviz


Zeytinyağlı kereviz birçok kez yemişsinizdir Acaba yeşil elma ve portakallısını hiç yediniz mi?


Yaptığım zeytinyağlılarda limon suyu yerine portakal ya da mandalina suyu sıklıkla kullanırım Yemeğin içine hem gereken asit girmiş olur hem de limona göre daha tatlı oldukları için ayrı bir lezzet de katarlar Bu seferki deneme ise tam bir çorba oldu Limonun yanı sıra hem portakal hem de yeşil elma kattım


Sonradan öğrendiğime göre kerevizin ayvalısı de çok lezzetli olurmuş; o da mutlaka denenmeli


Kereviz


Tencereye limon ve portakalın suyu dışında kabuklarını da eklerseniz pişerken ortaya çıkan aromatik yağlar yemeğe ekstra lezzet katar Kabukların hemen altındaki beyaz kısım da yemeğe hafif buruk bir acı tat katacaktır Ben bu tadı da çok seviyorum onun için meyveleri dilimleyip olduğu gibi katıyorum Bahsettiğim tat hoşunuza gitmiyorsa meyveleri soyup ardından kabuklarını da rendeleyerek ekleyebilirsiniz


Kereviz


Yeşil elmayı da mümkünse kabuğuyla kullanın Benim elimde olan yeşil elmanın kabuğu cilalanmış gibi görünüyordu (koruma maddeleri yüzünden) ve ne kadar yıkadıysam da içime sinmediği için soyup ekledim


Yeşil Elmalı ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz


Malzemeler


* 2 adet orta boy kereviz

* 1 adet yeşil elma (Granny Smith)

* 1 adet portakal

* 1 adet limon

* 1 adet havuç

* 5 diş sarımsak

* 3 su bardağı kaynamış su

* 3 çorba kaşığı şeker

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 1/4 su bardağı zeytinyağı


Yapılışı


1 Kerevizleri soyup iri parçalar halinde doğrayın, tencereye alıp üzerine yarım limon sıkın Limonun diğer yarısını dilimleyip tencereye ekleyin

2 Elmayı dörde bölüp çekirdeklerinin olduğu kısmı oyun ve tencereye ekleyin

3 Havucu soyup iri parçalar halinde kesin ve dilimlediğiniz portakalla beraber tencereye ekleyin

4 Geriye kalan malzemeleri de tencereye ekleyip yüksek orta ısıda kaynama noktasına getirdikten sonra altını kısıp 45 dakika boyunca orta kısık ateşte pişmeye bırakın

5 Havuçlar piştiğinde yemeğiniz hazır demektir


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.