Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elma, kereviz, portakallı, yeşil, zeytinyağlı

Yeşil Elma Ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeşil Elma Ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz

Yeşil Elma ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi - Yeşil Elma ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır - Yeşil Elma ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Malzemeleri

Yeşil Elma ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz

Kereviz

Zeytinyağlı kereviz birçok kez yemişsinizdir Acaba yeşil elma ve portakallısını hiç yediniz mi?

Yaptığım zeytinyağlılarda limon suyu yerine portakal ya da mandalina suyu sıklıkla kullanırım Yemeğin içine hem gereken asit girmiş olur hem de limona göre daha tatlı oldukları için ayrı bir lezzet de katarlar Bu seferki deneme ise tam bir çorba oldu Limonun yanı sıra hem portakal hem de yeşil elma kattım

Sonradan öğrendiğime göre kerevizin ayvalısı de çok lezzetli olurmuş; o da mutlaka denenmeli

Kereviz

Tencereye limon ve portakalın suyu dışında kabuklarını da eklerseniz pişerken ortaya çıkan aromatik yağlar yemeğe ekstra lezzet katar Kabukların hemen altındaki beyaz kısım da yemeğe hafif buruk bir acı tat katacaktır Ben bu tadı da çok seviyorum onun için meyveleri dilimleyip olduğu gibi katıyorum Bahsettiğim tat hoşunuza gitmiyorsa meyveleri soyup ardından kabuklarını da rendeleyerek ekleyebilirsiniz

Kereviz

Yeşil elmayı da mümkünse kabuğuyla kullanın Benim elimde olan yeşil elmanın kabuğu cilalanmış gibi görünüyordu (koruma maddeleri yüzünden) ve ne kadar yıkadıysam da içime sinmediği için soyup ekledim

Yeşil Elmalı ve Portakallı Zeytinyağlı Kereviz

Malzemeler

* 2 adet orta boy kereviz

* 1 adet yeşil elma (Granny Smith)

* 1 adet portakal

* 1 adet limon

* 1 adet havuç

* 5 diş sarımsak

* 3 su bardağı kaynamış su

* 3 çorba kaşığı şeker

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 1/4 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı

1 Kerevizleri soyup iri parçalar halinde doğrayın, tencereye alıp üzerine yarım limon sıkın Limonun diğer yarısını dilimleyip tencereye ekleyin

2 Elmayı dörde bölüp çekirdeklerinin olduğu kısmı oyun ve tencereye ekleyin

3 Havucu soyup iri parçalar halinde kesin ve dilimlediğiniz portakalla beraber tencereye ekleyin

4 Geriye kalan malzemeleri de tencereye ekleyip yüksek orta ısıda kaynama noktasına getirdikten sonra altını kısıp 45 dakika boyunca orta kısık ateşte pişmeye bırakın

5 Havuçlar piştiğinde yemeğiniz hazır demektir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com