![]() |
Zeytinyağlı Lahana Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Lahana SarmasıZeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi - Zeytinyağlı Lahana Sarması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Lahana Sarması Malzemeleri Zeytinyağlı Lahana Sarması >Malzemeler 1 adet orta boy lahana İçi için Gerekli malzemeler 300 gr ![]() 4 büyük baş kuru soğan Yarım demet maydanoz 1 su bardağı pirinç Yarım yemek kaşığı domates salçası Tuz Karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı nane Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım yemek kaşığı domates salçası Kaynamış su Yapılışı Lahananın tersini çevirip koçan kısmını bıçakla koni şeklinde keserek çıkartın ![]() ![]() Derin bir tencereye su ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Sarma işlemine gelince lahananın yapraklarındaki sert damar kısmını bıçakla kesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm sarmaları tencereye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|