Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kereviz, zetinyağlı

Zetinyağlı Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Zetinyağlı Kereviz

zeytinyağlı yemekler - zeytinyağlı yemek tarifleri - zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır

Malzemeler-

1 kg kereviz

1 adet havuç

1 adet patates

1/2 su bardağı bezelye

1 adet soğan

1 adet limonun suyu

1 adet portakalın suyu

1 çay bardağı zeytinyağ

1 yemek kaşığı un

Şeker -tuz

1 su bardağı su

Kerevizin yaprakları

Yapılışı-

Bir kaseye limon suyu - portakal suyu - su ve un aktarılıp karıştırılır

Kerevizlerin kabukları soyulup halka halka kesilerek hazırlanan sıvının içine konur

Havuç ve patatesin kabukları soyulduktan sonra istenen formda doğranır veya kalıpla kesilir

Ben kalp formlu kalıpla kesmeğide tercih edebilirsiniz

Tencereye küp küp doğranmış soğan-havuç - patates -bezelye- hazırlanan sıvı karışım ile birlikte kereviz-zeytinyağ-tuz ve şeker aktarılır

Kaynayana kadar kuvvetli ateşte daha sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir

Gerekirse sıcak su ilave edilir

Ben zeytinyağlıları biraz fazla şekerli pişirdiğim için şeker oranını sizin damak tadınıza bırakıyorum

Pişen kereviz yemeği ılınıncaya kadar tencerede bekletilir,daha sonra servis tabağına spatula ile önce kerevizler üzerlerine garnitürler aktarılarak kereviz yaprakları ile süslenir

Soğuk olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com