![]() |
Zetinyağlı Kereviz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zetinyağlı Kerevizzeytinyağlı yemekler - zeytinyağlı yemek tarifleri - zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır ![]() Malzemeler- 1 kg kereviz 1 adet havuç 1 adet patates 1/2 su bardağı bezelye 1 adet soğan 1 adet limonun suyu 1 adet portakalın suyu 1 çay bardağı zeytinyağ 1 yemek kaşığı un Şeker -tuz 1 su bardağı su Kerevizin yaprakları Yapılışı- Bir kaseye limon suyu - portakal suyu - su ve un aktarılıp karıştırılır ![]() Kerevizlerin kabukları soyulup halka halka kesilerek hazırlanan sıvının içine konur ![]() Havuç ve patatesin kabukları soyulduktan sonra istenen formda doğranır veya kalıpla kesilir ![]() Ben kalp formlu kalıpla kesmeğide tercih edebilirsiniz Tencereye küp küp doğranmış soğan-havuç - patates -bezelye- hazırlanan sıvı karışım ile birlikte kereviz-zeytinyağ-tuz ve şeker aktarılır ![]() Kaynayana kadar kuvvetli ateşte daha sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir ![]() Gerekirse sıcak su ilave edilir ![]() Ben zeytinyağlıları biraz fazla şekerli pişirdiğim için şeker oranını sizin damak tadınıza bırakıyorum ![]() Pişen kereviz yemeği ılınıncaya kadar tencerede bekletilir,daha sonra servis tabağına spatula ile önce kerevizler üzerlerine garnitürler aktarılarak kereviz yaprakları ile süslenir ![]() Soğuk olarak servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|