Zeytinyağlı Cevizli Kereviz |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Cevizli KerevizCevizli Kereviz - Zeytinyağlı Cevizli Kereviz Hazırlanışı - Zeytinyağlı Yemekler 4 iri kereviz 2 soğan 1 çay bardağı zeytinyağı 1 limon suyu 2 yemek kaşığı tozşeker Yarım demet dereotu 2 diş sarımsak Tuz Ceviz İçi tarifi Baklaları akşamdan ılık suda ıslatın Soğan ve sarımsağı ince kıyın Zeytinyağının yarısını tencereye alıp soğan, sarımsak, bakla, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu ekleyin Tencereye malzemenin üzerini örtecek kadar su döküp baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin Kerevizleri soyup ikiye keserek ortalarını oyun Başka bir tencereye kerevizleri dizip üzerine kalan zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tozşeker ve tuzu serpin Çok az su ilave ederek kısık ateşte pişirin Ceviz iç malzemesi piştiğinde kerevizlerin ortalarına doldurun Dereotu ile süsleyip soğuk olarak servis yapın |
|