![]() |
Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Kızartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Kabak Çiçeği KızartmasıZeytinyağlı Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi - Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Kızartması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Kızartması Malzemeleri 20-30 adet Kabak çiçeği 3 adet yumurta 3 yemek kaşığı un 1 Su bardağı zeytin yağı 1 Çay bardağı süt tuz ve karabiber Kabak çiçekleri, sabahın ilk ışıklarıyla yapraklarını açtığında(08:00-10:00bu saatte toplanmalı), öğle güneşine kadar toplanmalıdırlar ![]() ![]() Diğer tarafta yumurtaları un, tuz ve karabiberle iyice çırpıp biraz su ilavesiyle kıvamı belirleriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Kabak çiçekleri hemen toplandığı bir iki saat içinde kızartılırsa, açılmış daire şeklinde olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|