Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sebze, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Sebze

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Sebze



Zeytinyağlı Sebze Tarifi - Zeytinyağlı Sebze Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Sebze Malzemeleri
Zeytinyağlı Sebze


Gerekli Malzemeler:

Soğan (1 adet)

Kabak (1 adet)

Patates (1 adet)

Havuç (1 adet)

Çeri domates (5-6 adet)

Un (1 çorba kaşığı)

Sarı biber (1 adet)

Kırmızıbiber (1 adet)

Dolmalık biber (1 adet)

Brokoli (300 gr)

Karnabahar (1/2 adet, küçük)

Zeytinyağı (1 su bardağı)

Yumurta sarısı (1 adet)

Limon suyu (1/2 çay bardağı)

Su (8 su bardağı sıcak su)

Tuz ve toz şeker


Tencereye 5 su bardağı sıcak suyu dökün 1/2 adet küçük karnabaharı tane tane ayırın Kaynayan suyun içine atın ve bir taşım kaynatın

300 gr brokoliyi temizleyin ve brokoliyi tane tane ayırın Brokolileri kaynayan suyun içine ekleyin ve karıştırın Çukur derin bir kaba soğuk su koyun Kaynayan suyun içindeki karnabahar ve brokolileri kevgir ile soğuk suyun içine bırakın Böylece sebzelerin rengi bozulmaz

Ayrı bir tencereye yarım su bardağı zeytinyağını dökün ve kızdırın 1 adet soğanı ince ve küçük bir şekilde doğrayın Doğradığınız soğanları kızgın yağda kavurun

Bu sırada 1 adet kabağı, kabuklarını soymadan, göbeğinden ayırın ve kabakları jülyen biçiminde kesin 1 adet havucu da jülyen biçiminde kesin Bu sırada soğanların yanmaması için tencereyi karıştırmayı ihmal etmeyin Renkli biberleri de aynı şeklide doğrayın 1 çorba kaşığı unu soğanların üzerine serpin ve 1-2 kez karıştırın

Doğradığınız tüm sebzeleri tencereye ilave edin Bu sırada 1 adet patatesin kabuklarını soyup, patatesi kalın bir şekilde dilimleyin ve tencereye ekleyin Son olarak suda beklettiğiniz brokoli ve karnabaharları da tencereye koyun Üzerlerine 3 su bardağı sıcak suyu dökün 5-6 adet çeri domatesi dört parçaya bölerek kesin ve tencereye atın Yeterince tuz ve toz şekeri de üzerlerine serptikten sonra tencerenin kapağını kapatın Orta ateşte 15-20 dakika pişirin

Terbiyenin hazırlığı: Yarım çay bardağı limon suyu ve 1 adet yumurtanın sarısını bir kapta iyice çırpın 15-20 dakika kaynayan yemeğin üzerine hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş dökün ve karıştırın Zeytinyağlı sebzeniz hazır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.