Zeytinyağlı Barbunya |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı BarbunyaZeytinyağlı Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Barbunya Malzemeleri Zeytinyağlı Barbunya deneyin Malzemeler 1 5 s b barbunya (bir gece önceden ıslatılmış)1 adet orta boy soğan 2 adet domates (kabuğu soyulup küçük doğranmış) 2 diş sarmısak (ince doğranmış) 1 y k salça1 fincan zeytinyağı 1 t k şeker1/2 c k tuz1/2 dmt maydanoz (süslemek için) Yapılışı Zeytinyağını ve soğanı bir tencereye alıp soğanlar şeffaflaşıncaya kadar kavurun Sarmısak ve domatesi ekleyip domates suyunu salıncaya kadar kavurmaya devam edin![]() Salçayı ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun, barbunyayı tencereye ekleyip bir kaç kere karıştırın Barbunyaların üzerini biraz geçecek kadar su koyup şeker ve tuzu ekleyin![]() Düdüklü tencerenin basınç ayarını ikiye getirip yaklaşık 25 dk ya da barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın![]() |
|
|
|