Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklalı, kereviz, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Baklalı Kereviz

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Baklalı Kereviz



Zeytinyağlı Baklalı Kereviz Tarifi - Zeytinyağlı Baklalı Kereviz Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Baklalı Kereviz Malzemeleri


Zeytinyağlı Baklalı Kereviz


1 su bardağı kuru bakla

4 adet orta boy kereviz

1 adet iri soğan

2 diş sarımsak

Yarım su bardağı zeytinyağı

Tuz, şeker

Dereotu


Bakla akşamdan ıslatılır Bir tencerede zeytinyağında ince kıyılmış soğan ve sarımsak sarartılır Üzerine tuz, şeker ve bakla eklenir Sonra 1,5 su bardağı kadar su eklenir, tencerenin kapağı kapatılır Baklalar tamamen şeklini kaybedene kadar pişirilir Bu arada kerevizler soyulur, ortadan ikiye kesilir Hafifçe oyulduktan sonra tencereye dizilir Üzerine pişen baklalı iç paylaştırılır Kenardan 1 su bardağı kadar su bırakılır Kapaklı olarak 35-40 dakika pişirilir Üzerine kıyılmış dereotu serpilerek ılık olarak servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.