Zeytinyağlı Çağla |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı ÇağlaZeytinyağlı Çağla Tarifi - Zeytinyağlı Çağla Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Çağla Malzemeleri Malzemeler İkişer sap çok ince taze soğan, taze sarımsak 200 gr çağla 2 yemek kaşı zeytinyağı 1/2 yemek kaşığı şeker bir fiske tuz Taze soğan ve sarımsakları güzelce yıkayıp incecik doğrayın Çağlaları yıkayın, enlemesine ortadan bölüp çekirdeklerini (daha da büyükse badem olacak kısımlarını yani) çıkartın Ufak bir tencereye zeytinyağıyla birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin Azıcık kavurup çağlaları da ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp arada bir silkeleyerek çağlaları kavurun 5 dk kadar sonra üzerini azıcık örtecek kadar ılık su ilave edip şeker ve tuzu da ekleyip, karıştırın ve tencerenin kapağını yine kapatıp 10 dk kadar ya da çağlalar yumuşayıncaya kadar pişirin |
|